Tips voor onderhoud en wassen van je hondenkussen

Je kent het wel, overal hondenharen, zand en nare geurtjes van je viervoeter in z’n hondenmand. Wist je dat veel schoonmaakmiddelen giftig zijn voor honden én schadelijk voor het milieu? Toch hoeft het schoonmaken helemaal niet lastig te zijn en kun je het hondenkussen viervoeter uitwassen. In dit artikel geven we je 6 duurzame en diervriendelijke tips om de hondenmand snel, makkelijk en veilig schoon te krijgen en te houden.

Dier – Duurzaam – Design

  1. Stofzuigen Maak de hondenmand een paar keer per week goed schoon met de stofzuiger en verwijder evt. achtergebleven haren met een kledingroller.
  2. Vlekken Verwijder vlekken zo snel mogelijk met een vochtige doek.
  3. Hondenkussen wassen De buitenhoes van het hondenkussen kun je (meestal) wassen. Doe dit in lauw water, dat is beter voor het milieu. Gebruik een mild wasmiddel, zonder parfum en zeker geen wasverzachter. Je viervoeter vindt zijn eigen geur heel belangrijk, anders voelt het niet meer als zijn ‘eigen’ kussen. Je kunt ook zuiveringszout met een klein beetje azijn gebruiken. No worries; voor onze mensenneuzen ruikt het hondenkussen weer lekker fris na de wasbeurt, maar voor de verfijnde hondenneus van je viervoeter blijft zijn geur herkenbaar.
  4. Aan de lijn Doe de buitenhoes na het wassen niet in de droger, maar laat hem (buiten) aan de waslijn drogen.
  5. Lekker luchten De vulling kun je lekker buiten laten luchten en daarna opkloppen om deze weer optimaal in z’n vorm te krijgen.
  6. Hond verhaart Je hebt van die perioden dat je viervoeter letterlijk uit zijn vacht ontploft en je wat extra power nodig hebt om de haren te verwijderen. Hiervoor zijn rubberen handschoenen ideaal; maak ze eventueel een klein beetje nat strijk goed over het hondenkussen (of je bank!). De haren rol je hierdoor op tot een balletje welke je makkelijk kunt weggooien. Gebruik je toch liever de stofzuiger? Zorg dan dat ie op de hoogste zuigstand staat en zet het ronde uiteinde van de slang schuin op het kussen. Zo komen de haren beter los.
Nu zijn er veel verschillende soorten hondenmanden en hondenkussens te krijgen van allerlei materialen en met elk hun eigen onderhoudsvoorschriften. Kijk dus ook altijd naar de specifieke materiaal en onderhoud instructies voor jouw hondenmand. Hier vindt je die van ons. Blocks Lounge X-Small Ga je aan de slag met deze tips voor onderhoud en wassen van je hondenkussen? Veel schoonmaak plezier! Laat me jouw schoonmaak ervaringen en/of tips weten in een reactie onder deze blog. Wil je vaker tips en nieuwtjes ontvangen van mij? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dan krijg je ook nog eens € 5,- korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop!