Heeft jouw hond een bench? De meeste puppy’s vaak nog wel. Alleen staat zo’n draadkooi meestal niet heel fraai bij je interieur, dus als de pup groter wordt, verdwijnt de hondenbench meestal. En dat vind ik persoonlijk toch jammer, want ook al heeft je hond dan een mooi hondenkussen, een eigen huis (zoals wij Yuki’s bench noemen), heeft ie niet meer.

Hond en kinderen

In z’n mand of op z’n hondenkussen zal je viervoeter vaker gestoord worden tijdens zijn dutje door visite of kinderen bijvoorbeeld. Een dichte benchdeur is toch duidelijker. Zeker voor (kleine) kinderen werkt het hetzelfde als een traphekje, daar mag je niet voorbij. Zo weet je kindje dat hij/zij even niet kan spelen met hond en deze met rust moet laten.

Hond en visite

Onze visite kijkt soms raar op als ik Yuki tijdens hun bezoek in zijn bench doe. Dan krijg ik vaak de opmerking ‘hij doet toch niks verkeerds?’. Nee, zeker niet. En als hij wel iets zou doen wat hij niet mag, zou ik hem zeker niet voor straf in de bench doen. De bench zal voor hem altijd een veilige plek zijn! Maar als ik tijdens visite merk dat hij onrustig wordt en opdringerig aandacht gaat vragen om te spelen bijvoorbeeld, weet ik dat hij het liefst even rust heeft en dan maak ik een lekkere gevulde Kong voor hem waarvan hij in de bench kan smullen. Dat is echt niet altijd zo bij visite, maar zeker als het drukker is, vindt hij dat prettiger. En ik ook, want ik hoef niet meer met hem bezig te zijn.

Ook als hij zich niet lekker voelt, ligt hij het liefste in z’n bench. Als hij er niet uitkomt om te spelen of wandelen, weet ik dat er iets aan de hand is.

Design hondenbench

hondenbench

Maar ik begrijp zeker dat een draadkooi bench niet zo fraai staat in je woonkamer of keuken… Daar loop ik zelf ook tegenaan. Voor nu hebben wij een houten blad gemaakt en op de bench gelegd. Maar ik ben wel inspiratie aan het opdoen voor een mooier en modernere variant, zodat het onderdeel wordt van ons interieur.

Benchkussen

Naast de buitenkant, is het belangrijk dat het een comfortabele plek is voor je hond. Voor de afmeting is het belangrijk dat de bench niet te klein is, je hond moet languit kunnen liggen en kunnen staan. Ook het kussen of kleed waarop hij ligt, kan zijn ligplek aangenamer maken. Voor puppy’s is een benchkussen niet altijd handig, zeker als ze nog niet zindelijk zijn of in hun sloopfase zitten. Bij een volwassen hond, die niet meer sloopt, is een benchkussen de zachtste oplossing. Zorg dat je er eentje kiest waarvan je de hoes kunt uitwassen, zie ook mijn eerdere blog over onderhoud van je hondenkussen.

December presentje voor jou!

Me and my dogMeld je aan en krijg een gratis kussenhoes t.w.v. € 29,99 uit de Snuggles & Stitches collectie bij aankoop van een hondenkussen. Ook je ontvangt als eerste al onze nieuwtjes.