Over EL4YU

De drie kernwoorden van EL4YU zijn: dier – duurzaam – design

EL4YU ontwikkelt en verkoopt ecologische lifestyleproducten 4 you and 4 legged friends. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Het zaadje voor een onderneming te starten gericht op duurzaamheid is bij mij gaan groeien door alle indrukken die ik heb opgedaan tijdens verre reizen. Elke keer werd ik geconfronteerd met onze impact op de natuur. Een ervaring welke enorme indruk op mij gemaakt heeft, was het zien van Orka’s in het wild voor de kust van Nieuw-Zeeland, een hele bijzondere ervaring om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. De reisleider legde uit het voortbestaan van Orka’s bedreigd werd, onder andere doordat de meeste eerstgeborene baby’s niet overleven door het hoge aandeel chemicaliën in hun lijf wat moeders aan de foetus doorgeven. Maar ook de zichtbare verwondingen aan de volwassen dieren door aanvaringen met schroeven van schepen maakte indruk op mij.

Het idee om lifestyleproducten 4 you & 4 legged friends te gaan ontwikkelen, komt van mijn eigen hond. Voor hem zocht ik een hondenmand van ecologisch verantwoorde materialen die ook nog mooi bij ons moderne interieur paste. Deze heb ik niet kunnen vinden en daarom zelf gaan ontwikkelen. Dat was de start van EL4YU.

De naam EL4YU is dan ook opgebouwd uit mijn eigen naam en die van mijn viervoeter.

lrlightcatch-el4yu_0271

Ellen & Yuki

EL4YU-pootjes-web